Mäklarinfo

Välkommen till vår informationssida för mäklare, här finns grundläggande information om vår förening.

Brf Operan färdigställdes våren 2022. Föreningen som består av 69 lägenheter är en förening där en medlem i varje hushåll måste ha fyllt 55 år. 

Brf Operan är Svanen certifierad  och vi har individuell mätning av el och varmvatten. Kostnad för det debiteras individuellt och separat.  Här finns också Telia Triple Play, kostnaden för det är 220 kr/månad och läggs till månadsavgiften. I fastighetens källare finns garage och förråd. Varje bostad har eget förråd och det finns ytterligare några extra förråd att hyra. I garaget finns 48 bilplatser,  samtliga är uthyrda och det finns idag kö till garageplats, Samtliga extra förråd är uthyrda. Cykelplatser finns på gården och i garaget.

Gemensamhetslokaler

I entréplan finns mycket trevliga gemensamhetslokaler i form av en större Lounge, där man kan träffa sina vänner och grannar, ta en kaffe eller äta lunch. Här har vi också aktiviteter för de som vill, vi lagar mat, anordnar vinprovningar eller ser på fotboll, bland mycket annat. Loungen kan hyras av medlemmar för privata fester och rymmer upp till 50 personer. 

Föreningen har också en gästlägenhet som medlemmar kan hyra för övernattande gäster. Det är ett rum med badrum och liten trinnette.  Här finns 3 sängplatser.

Innergård

Vi har en liten men naggande god innergård med ett litet lusthus och pergola. Vi har en vacker utemiljö med träd, buskar och perenner.

Lusthuset är öppet för alla medlemmar men går också att använda för privata middagar och fester.

Orangeriet i Brf Operan i Malmö

Orangeriet i Brf Operan i Malmö

Vi har ett dagis som granne och en annan bostadsrättsförening mot Rådmansgatan vars utemiljöer ligger i anslutning till vår egen gård och kan upplevas som en ganska stor grön oas. 

Inglasning av balkonger

Bygglov för inglasning av balkonger beviljades 2022-11-30. För de inglasningar som gjorts under detta bygglov har nu stadsbyggnadsnämnden utfärdat ett slutbesked 2024-05-14. Nytt bygglov måste därför sökas av de som inte glasat in ännu. Dock kommer bygglov inte att beviljas för balkonger mot Nunnans plats och inte heller för översta våningen mot Pildammsvägen samt för balkong utan tak mot gården. 

Ekonomi

Föreningen är ny och initialt är våra största kostnadsposter räntor och amorteringar. Se Ekonomisk plan och årsredovisning för 2023 nedan.

Årsavgifter

Styrelsen har fattat beslut om höjning av årsavgiften med 9% från 1 april 2024.   

Överlåtelser

Överlåtelser ska skickas till;

Brf Operan i Malmö
C/o JM@home
169 82 Stockholm

Avgifter

Föreningen tar ut upplåtelse-, överlåtelse samt pantsättningsavgifter. Avgiften vid andrahandsuthyrning är 10% av prisbasbeloppet per lägenhet och år (reglerat i stadgarna), vilken för närvarande är 5.250 kr (2023). 

Mäklarbild

Vid förfrågan om mäklarbild hänvisar vi till föreningens ekonomiska förvaltare JM@home, maklare.home@jm.se

Årsredovisningen för 2023 blir tillgänglig efter årsstämman 21 maj 2024.